Utilaj frigorific

Chiller-dispozitiv pentru disiparea căldurii din organism s-a racit la o temperatură mai mică decât temperatura ambiantă. Evoluţii în maşini frigorifice, sunt un caz special al proceselor termo-dinamic, adică, astfel că secvenţa de schimbare a parametrilor de lucru substanţei: temperatura, presiune, volum specific, entalpia. Chillere funcţionează pe principiul de pompa de caldura-ia căldură la ieşirea din organismul cu energie şi le transmite un mediu de răcire care are o temperatură mai mare decât corpul răcit. Utilaje frigorifice sunt folosite pentru a obtine temperaturi de 10° c-150 ° c. Temperatura mai scăzută este inginerie criogenice. Lucrarea este caracterizată de rece-productivitatea maşinii de refrigerare.

Grupuri compresor-condensator

Grup compresor-condensator reprezintă o parte a instalației frigorifice, compusă dintr-un compresor, condensator,  receptor şi alți componenți, fixați pe cadrul comun.

Compresoare si accesorii

Compresorul este inima fiecărui circuit de refrigerare cu compresie. Compresorul efectuează lucru mecanic asupra gazului frigorific, mărindu-i presiunea şi temperatura.

Scimbători de căldură

Scimbător de căldură– echipament, în care se efectuiază trecerea căldurii de la agentul fierbinte la cel rece (care trebuie încălzit). Agentul fierbinte pot fi gazele, aburii și lichiduri.

Dispozitive de automatica și componente liniare

В данном разделе предлага-ются компоненты автоматизации и элементы гидравлического конту-ра холодильных установок.

Ventilatoare

Ventilator - un dispozitiv pentru deplasarea gazului, cu un raport de compresie mic (mai mic de 1,15). Există ventilatoare axiale, radiale și tangențiale.

Camere frigorifice

Camerele frigorifice sunt utiliyate pentru prelucrarea şi/sau depozitarea la temperaturi scăzute a produselor alimentare, medicamente şi aşa mai departe.