Camera frigorifică - este o încăpere destinată prelucrării termice şi/sau depozitare termică la temperaturi scăzute a produselor alimentare, medicamentelor, florilor etc.
Camerele frigorifice-depozite sunt destinate pentru depozitarea alimentarilor refrigerate sau congelate, păstrarea medicamentelor, păstrare vinului şi florilor, pentru maturarea banane şi aşa mai departe. Grosimea panoului de izolaţie tip sandwich pentru astfel de camere se aleg în intervalul de la 60 mm la 100 mm. Regimul de temperatură în aşa tip de camere se menţine în intervalul de la +14 °С până la — 25 °С, în dependenţă de tipul produsului.
Camerele frigorifice pentru răcire şi congelare sunt destinate pentru răcirea şi congelarea de carnei, peştelui, diferite produse semi-finite, găluşte, fructe şi legume, etc. Astfel de camerefuncţionează în mod obişnuit într-un redim ciclic cu o încărcare şi descărcare periodică a mărfurilor. Grosimea panoului de izolaţie tip sandwich pentru astfel de camere se selectează în intervalul de la 80 la 120 mm. Regimul de temperatură în dependenţă de tipul de produselor şi tehnologiilor de congelare se menţim în intervalul de la — 25 °С până la — 40 °С. Timpul de răcire şi congelare a produselor în aceste camere este de la 3 la 24 de ore.